Kako god da sagledaš stvari, shvatićeš da je život čudan. Ono šta sve nas odlikuje jeste sklonost ka sanjarenju, koje vodi do stvaranja naših, i samo naših, malih svetova. Tako se valjda trudimo da svoje živote držimo pod kontrolom. Kristalno je jasno da bilo kakav uspeh u tome jeste samo privid. Takođe, svi smo deo nekakve zajednice, verujemo u duh zajedništva, a veoma smo skloni građenju odbrambenih sistema oko najdubljih i najiskrenijih osećanja…

           Mnogi smatraju da život nema smisla i da je sam sebi svrha. Ja u to ne verujem.
Ljubav prema samom životu postoji duboko u svima nama. To bi mogao da bude upravo onaj glas koji nam poručuje da se radujemo, da sanjamo, da stvaramo, da verujemo... Sve ono šta nas čini svesnim činjenice da ima stvari za koje vredi umreti, ali je ipak mnogo više onih zbog kojih, i za koje, vredi živeti.

           Svako od nas ima svoje pokretače i svoje snove. Slediti snove? Pa to uopše nije tako loše. Iako zvuči komplikovano, čak nije ni tako teško. Gledaj ovako, ukoliko slediš svoje snove, jedino od cega možeš da budeš umoran jeste upravo ono šta te najviše ispunjava, ono šta najviše voliš i želiš. Nauči kako da izvučeš ono najbolje iz svog života, nauči da u svemu tome uživaš i spremi se za čuda; Sve obično oko tebe postaće neobično, a sve nemoguće postaće moguće.

          Kada radiš ono šta voliš i šta te ispunjava, budiš se sa osećajem zadovoljstva zbog toga što počinje novi dan. Budiš se radostan, a na svu sreću, to ume da bude strašno zarazno. Verovao ili ne, na taj način možeš da ohrabriš i druge, ljude iz svoje blizine, da slede svoje snove. Da. Tako bi verovatno mogao da se promeni svet...na bolje, naravno.
          
Često, a neki bi rekli i prečesto, pogrešimo i zabrljamo...Čak i onda kada se to dogodi...Čak i onda imaš pravo, a pre svega treba, da uživaš u tome što si probao da učiniš nešto. Sve je divno i uzbudljivo baš onoliko koliko poželiš.

            U svakom slučaju, samo ako staneš da oslušneš svoje srce, greške se neće događati. Tvoja čula, tvoja duša, tvoje telo će naći najbolji način da sagedaš sve oko sebe i shvatiš šta bi trebalo da uradiš dalje, šta da izabereš, kuda da kreneš... Na tebi je da osluškujes jer se odgovori uvek nekako pojave sami. I, naravno, ne zaboravi da pri svemu tome uživaš.

            Budi srećan što imas priliku da zaigraš igru zvanu život. Ako iz ovoga i nužno sledi da je život igra – pa igraj se!